Jump to content

Vetoa N kytkettynä


Recommended Posts

Lieköhän miten tavatonta että esim. takapyörät ilmassa vetoa tulee pyörille vaikka valitsin N-asennossa? Moottori tottakai käynnissä, huomasin tänään tällaisen. Auto ei kuitenkaan tunnu liikkuvan tasaisella asvalttipinnalla vaikka N kytkettynä nostaa kierroksia. Joku stefa kait siellä falskaa lootalitkuja väärälle puolelle tms. mitä aiemmin lukenut mutta pitäiskö tällaisesta olla huolissaan?

 

Mitään käytännön ongelmaa en ole käytössä muuten huomannut. Auto tämä 94 T/A.

Link to post
Share on other sites

valitsin N:llä ja kone käy pyörät ilmassa ni mikään ei tuota vastusta ku loota ei oo lukossa ja jos jarrut ei pahasti laahaa ni pyörät pyörii senverran se pyörivä liike menee voimalinja läpi mut ei sinne juurikaan voimaa tuu. jos tökkäät tennarilla renkaan kylkeen ni melkolailla pysähtyy sihen ilman et tennari savuaa. mutta se pyörivä liike vaan menee läpi ku mikään ei jarruta siis ominaisuus ei vika

 

Link to post
Share on other sites

Koska voima menee jokseenkin suoraan laatikon läpi kytkinpakoilla katkottuna niin pakkojen, öljyn ja tiivisteiden pienehkö kitka päästää hieman voimaa läpi. Jos et saa käsin/jalalla renkaita topattua niin sitten voi vähän jo huolestua.

Kaikki toistensa lähellä liikkuvat kappaleet aiheuttaa kitkaa toisiinsa jos välykset on pienet ja öljyn viskositeetti vaikuttaa välissä.

Ei se laatikko oo mitenkään nestetoiminen vaan kytkimien/pannan ohjaus.

 

Eli normaalia. Samaa tekee manuaalilootakin vaikka ois vapaalla.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...