Jump to content

Veden lämpömittarin virhe


Recommended Posts

Jäähdytysnesteen mittari näyttää 40 astetta todellista liikaa. Onkohan antureissa eroja, kävi mielessä että jos väärä anturi. Tai onkohan väärän auton mittari, sekään ei ihmetyttäisi koska vanhaan autoon on osat kerätty sieltä ja täältä.

Auto on -73 Firebird.

Link to post
Share on other sites

Minkälainenhan tuo mittari on, nouseeko viisari ihan kylmälläkin koneella?

Ihan vaan sillä että näissä tuoreemmissakin nuo "ylimääräiset" mittarit tuppaavat antamaan varsin viittellisiä arvoja. Oman kokemuksen perusteella 3 gen ja 4 gen jännite- sekä bensamittari näyttää aika viitteellisiä arvoja ihan toimiessaankin, voin kyllä olla väärässäkin (ois ehkä sit vasta joku toinen kerta...), löytyy joku etevämpikin kommentoimaan ehkä. Lämpömittaria en ole tsekannut että miten pitää kutinsa.

 

40 astetta on kyllä aika paljon että varmaan joku feilu.

Link to post
Share on other sites

Se on kyllä ihan normaalia että viisarimittarit näyttää suurinpiirtein oikeita lukemia, mutta tuo 40 astetta ei mahdu normaaliin virheeseen. Kylmänä lähtee oikein liikkeelle aivan vasemmasta reunasta mutta skaalaus on pielessä.

Aloitan helpommasta eli vaihdan anturin. Sekin vielä epäselvää vaikuttaako asiaan se että kone on Chevy ja auto Pontiac.

Link to post
Share on other sites

Ota anturi irti ja mittaa se kiehuvassa vedessä ja kylmässä kraanavedessä(~15c), ja vertaa tähän taulukkoon:  https://www.gmsquarebody.com/attachments/gm-sender-temp-resistance-chart-jpg.84793/

Aja mittari läpi ~10kohm potikalla ,ja katso mitkä vastusarvot täsmäävät mittarin näyttämään.Tällaisen anturin vastusarvotaulukon löysin netistä(pontiakin anturi):

 

You can use this as a guide to ohm test your sender at different temps - rememeber it's only a guide and not an actual conversion. 

 

220 degrees = 70 ohms

200 degrees = 90 ohms

160 degrees = 140 ohms

120 degrees = 250 ohms

100 degrees = 340 ohms

68 degrees  = 638 ohms

 

Link to post
Share on other sites

 

Aja mittari läpi ~10kohm potikalla ...

Noiden taulukon arvojen perusteella ennemin 1kOhm... Muuten on säätövaraa milli...

 

 

Antureita tuntuu olevan jokseenkin "vanhempi" ja "uudempi". Vanhemmat pyörii kymmenissä-sadoissa ohmeissa ja uudemmat menee kilojen puolelle.

Eli väärän vuosikymmenen anturi voisi tehdä tuon oireen.

 

Eli juurikin kun vertaat z28Jarin taulukoita. 200F kohdalla vastusero vastaa 40F, mittari näyttää uudella anturilla vähemmän.

Link to post
Share on other sites

Mittasin 855 ohmia kun kone on huoneen lämpöinen, eli n. 15 astetta. Taulukon mukaan selvästi metässä, liian pieni vastus. Voisin vielä mitata kun kone on sen verran lämmin että termari aukeaa, 70- 72 astetta. Luultavasti yhtä pielessä silloinkin.

 

Oikeastaan vain sillä on väliä mitä mittari näyttää käyntilämpötilassa 70- 80 asteessa. Anturin mittaus tuossa lämpötilassa ja sitten lasketaan erotus vs taulukko, ja juotan tarvittavan suuruisen vastuksen johdon nokkaan.

Link to post
Share on other sites

Mittasin 855 ohmia kun kone on huoneen lämpöinen, eli n. 15 astetta. Taulukon mukaan selvästi metässä...

Minusta tuo sopii oikein hyvin taulukkoon "mallia vanhempi.

Jos kerran 68 degrees  = 638 ohms niin 60 (15C) voi hyvin olla 800+ ohm. Ei kannata sekoittaa C ja F...

Sulla on melko varmasti väärän vuosikymmenen anturi. Vastuksella tuo ei korjaannu vaan näyttää silloin vain yhdessä kohtaa oikein ja muuten vielä enempi väärin.

Sama kun jättäisi käkikellon vetämättä ;D  ja sekin näyttää oikein 2 kertaa...

 

Edit: Eli kun korjaat vastuksella "vanhan" anturin "uuteen" mittariin (80C = tarve +n.150ohm) ei mittari mene koskaan yli n. 95C vaikka kone keittäisi kuinka koska tämä lisätty 150ohm on sen jälkeen pienin mahdollinen arvo (plus vielä anturi, vähintään n. 70ohm) mikä näkyy mittarille.

Taas kylmemmällä, jo 50-60C kohdilla, ei 150ohm lisäämisellä ole juurikaan merkitystä vaan virhe pysyy lähes samana.

1516286592_TempCurve_oldnew.jpg.b21e88f60a3688bd4a32017c9298c507.jpg

Link to post
Share on other sites

Käytin konetta kunnes puhallin käynnistyi, n. 85 C. Anturin vastus tuolloin 126 ohm. Pistin väliin 47 ohm vastuksen jolloin mittari näytti n. 170- 180 F, eli ollaan 80 C asteen nurkilla. Tarvittava vastus tuossa kohtaa voisi olla siis n. 150 ohm.

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Ostin uuden anturin joka sopii myyjän speksien mukaan 1960-79 GM moottoreihin. On kuitenkin vastukseltaan samanlainen kuin vanha. Ehkä sitten mittari on väärästä autosta. Voisi kyllä kokeilla myös uudempaa anturia jossa tosin liitin on erilainen.

Link to post
Share on other sites

Sulla on selvästi autoa uudempi mittari.

Näyttäisi vanhempaa anturia myytävän jokseenkin kaikki geeämmät n. 78-80 asti vähän mallista riippuen.

Jos on vaihdettu joskus esim. tarvike-varaosamittari niin on hyvin mahdollista että vaatii samalla uudemman anturin.

Tai sitten on vaikka 81 mittaristo mikä ilmeisesti on jo uudella anturilla. Mittaristot näyttää sopivan 70-81 keskenään.

Rockautosta katoin että mitä myydään mihinkin...

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...