Jump to content

Airbag merkkivalo


Guest Jannu8

Recommended Posts

-94 Pontiacissa palaa airbag merkkivalo >:(Kun virrat laittaa päälle se välkkyy kolme kertaa ja jää palamaan.Vikakoodi 62

viittaa huonoon kosketukseen jossain.lähes kaikki liittimet käyty läpi mut valo ei vaan sammu.15a sulakkeella saan valon pois mut se ei riitä inssille..Luin jostain että turvavyön katkaisin jossain penkin alla vois liittyä ongelmaan?Onko kellään asiasta enemmän tietoa tai vinkkejä? :o

Link to comment
Share on other sites

Onko autossa tarvike varashälytin made in Taiwan. Omassa Camarossani sama valo syttyi huonosti kytketyn hälyttimen takia. Hälytin huusi omia aikojaan jolloin kytkin sen pois toiminnasta ottamalla maadoituspiuhan irti, joka taas sytytti airbag valon palamaan. Lopullinen syy löytyi huonosta kytkennästä virtalukkoon.

Otin koko hälyttimen pois jolloin sain valon sammumaan. Tätä ennen olin läpikäynyt kaikki airbag liittimet ja ratin turvatyynyn tuloksetta.

Link to comment
Share on other sites

eiks se ollut niin että oli jokin vuosimalli raja -98? milloin airbag on vasta pakollinen? Eli haistata sille inssille pitkät ja sano jos valo häiritsee niin teipataan se piiloon...

Ooppelissa ainakin on niin ettei valoa voi itse sammuttaa vaan se pitää käydä merkkiliikkeessä kuittaa pois..

Link to comment
Share on other sites

Eikös se mene sillain että jos kyseistä mallia on saanut ilman airbagiä auton valmistus vuotena niin sen voi poistaa mutta, tuosta en ole kuullut että ennen 98 vuotisia sen saa repiä irti.

Jos joku tietää mistä semmosen lapun saa millä sen saa poistaa ja katsarin tyytyväiseksi niin olisin kiitollinen.

Minä kun nyt sen revin irti joka tapauksessa, luvallista tai ei.

Link to comment
Share on other sites

Yhdellä kaverilla on 91 mustangi josta on airbag poistettu monta vuotta sitten, ratti on kyllä jätetty airbag version näköiseksi.

 

Tuossa liikutaan vaarallisilla vesillä. Kolaritilanteessa voi olla vakuutusyhtiölle/omaisille selittämistä miksi airbag on poistettu. Omaan käyttöön varmaan ok mutta entäpä jos joku toinen ajaa tuolla? ???

 

Ainakin muissa autoissa pitää "clearata" vikakoodi pois ennenkuin airbag valo sammuu kun johtoja/liitoksia on puhdistanut. Riittääkö näissä(4-gen), että käyttää akun pois vai tarviiko ALDL/OBDII-piuhan?

Link to comment
Share on other sites

Nyt on vika korjattu :)

derm boxi oli jumissa.vaihdettiin saman vuoden camaron boxi, nyt airbagit taas käytössä.Tää boxi sijaitsee apparin puolella kickpaneelin ja hanskalokeron välissä,hopean värinen.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Otetaanpa vanha aihe esille, oireet ovat samat kuin viestiketjun aloittajalla, airbagin merkkivalo jää siis palamaan. Auto on myös -94 firebird. Vikamuistissa todettiin kaksi vikaa: kuljettajan turvatyynyssä liian pieni vastus (tämä selvisi kellojousen vaihdolla) ja merkkivalon virtapiirissä katkos/oikosulku. Vikakoodi on 62 eli "epämääräinen" häiriö johdotuksissa tai liittimissä. Piuhat ja liittimet on mittailtu korjaamolla läpi korjauskirjan step by step kaaviolla ja kaikki oli ok.

 

Kaikki epäilykset kohdistuivat airbagin ohjauslaitteeseen, mutta nyt on kokeiltu kahdella eri boxilla ja vika ei muutu miksikään. Molemmat ohjainlaitteet ovat tosin olleet purkuautoista, vielä on tietty mahdollisuus että kaikki ovat olleet viallisia.

 

Viestiketjussa mainittiin, että valo voi syttyä myös huonosti kytketyn jälkiasennus hälyttimen takia. Omassa autossakin sellainen on, mutta en tiedä missä se sijaitsee :-[ Auton mukana kun ei tullut edes mitään kaukosäädintä mukana. Pari vuotta sitten hälytin oli alkanut soimaan korjaamolla, ja en tiedä onko sille siinä vaiheessa jotakin tehty...

 

Omituista tässä on vielä se, että muutaman kerran on tapahtunut niin, että kun olen ajanut moottorin lämpimäksi, sammuttanut auton ja käynnistänyt hetken päästä uudelleen niin kaikki on toiminut niin kuin pitäisi eli merkkivalo välkkyy 7 kertaa ja sitten sammuu.

 

Nyt alkaa olla ideat vähissä mistä vikaa enää voisi etsiä, tuleeko kenelläkään mitään mieleen? Ohjainlaitteen toimivuuden tietty pääsisi toteamaan jos joku omistaa 93-95 mallin firebirdin tai camaron Jyväskylän tai Joensuun lähimaastossa ???

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Tänään selvisi tämäkin pari vuotta kiusannut airbag-valo ongelma. Kokeilin vielä toistamiseen viime vuonna sovitetulla airbaggien ohjainlaitteella ja kappas niin lähti toimimaan. m/

 

Viimeksi oli boxi vain liittimessä kiinni ja ei toiminut, mutta nyt pujottelin sen sinne koteloon asti. Ilmeisesti laatikon pitää olla juuri oikeassa asennossa :-[

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...