Jump to content

Kuumana rupes röpöttää


huru-ukko

Recommended Posts

Moro, ostin tossa alkukesästä LT1 koneella olevan v.94 Fierbirdin ja arvelin kysellä uutena harrastajana, missä vois käyttää autoa piuhan päässä itä-suomessa. Rupes nimittäin röpöttämään tietyllä kierrosalueella ja jotain nakutustakin kuuluu! Johtuuko koneen häiriöt, kun kone käy kuumana näillä helteillä vai oisko muuta ns. selitystä näin tälleen lonkalta kellään? Autoon tulee usb-johto ohjaamoon ja konepellin alla on power-commanderin tarrat! Matka-ajossa toimii ihan ok, kun kone ei käy kuumana. Kuka Joensuussa/itäsuomessa osaa rassata oikeesti virtapuolta ja yleensä minne tälläinen auto kannattaa viedä huoltoon jos omat taidot ei riitä?

Link to post
Share on other sites

missähän se usb johto on siel auton päässä kiinne? kun normaalisti näitä on obd pistokkeen kautta usb kaapelilla ja adapterilla ropattu. kuumana nää käy tehtaan jäljiltä flektit käynnistyy vasta 108 ja 113 asteen lämpötiloissa ja typen oksiideja koittavat lämmöllä pakokaasuista poistaa.

 

onko sielä konehuoneen apparin puoleisessa takanurkassa tietokoneboxin kaverina erillistä pientä laatikkoa mikä olis toi power commanderi? jos ei oo kovia virityksiä ni semmosen vois ottaa pois ja koittaa toimisko vakiona paremmin, näinkin on käyny ainaki JET lisä boxin kanssa.

 

itä-suomesta en valitettavasti tiedä kuka osais auttaa

Link to post
Share on other sites

Moro, jälleen ja kiitos kun rupesitte vastailee heti. Ite en oo harrastanut aikasemmin kun Harrikoita ja niissä selviää aika pitkälle mekaanisilla hommilla. Eli se usb lähtee kuskin oikealta alhaalta isosta pistokkeesta. En löytäny konehuoneesta mitään powercommander-purkkia. liekö joku liimaillu tarroja huvikseen? Ainut ihmeellinen purkki/mötikkä roikkuu piuhojen varassa ilmanputsarin paikalla ja siinä lukee pohjassa guide. Vakio ilmanputsari on tässä korvattu K&N:n fuel injection perf.kit gen. II mysteerillä. Pitää varmaan ruveta kattoo sitä ja putsata ja pestä filtteri. Mitäs paikkaa voitte suositella, missä Ponua vois käyttää huollossa ja säädettävänä? Muuten kone käy hyvin kun on kierroksia, mutta tyhjäkäynniltä kun polkaisee, niin ei heti lähe mukaan.

Link to post
Share on other sites

se johtojen varassa roikkuva purkki on todennäkösesti luukkuvalojen ohjausyksikkö semmonen parin tupakkiaskin kokonen noin suunilleen. se usb johto kuulostaa lähtevän obd pistokkeesta ja siitä voi vakio tietokoneen kans jutella sopivalla ohjelmalla

Link to post
Share on other sites

Terve,

 

Savonlinnasta löytyy jenkkiautoihin erikoistunut huolto:

http://www.mvahuolto.fi/

 

Joensuussa olen käyttänyt Camaroa AD- tulliportinkadulla siellä on ainakin yksi huoltomies joka ymmärtää jenkkiautoista. Muista paikoista en tiedä, mutta harrastajista varmaan löytyy osaajia moneen hommaan.

Link to post
Share on other sites

Kiitosta paljon...tästä se lähtee etenemään. Ai niin, meinasin talvella korjauttaa nahkapenkit edestä, mutta taas ois paikka hakusessa. Onko suosituksia kellään?

Link to post
Share on other sites
  • 6 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...