Jump to content

1 gen ylikoko lasit


AnttiK

Recommended Posts

Yksi eniten näissä autoissa silmiinpistävä "epäkohta" minusta on huonosti istuvat tuuli- ja takalasin listat. Tuohan taisi olla ihka ensimmäinen liimalasein toteutettu auto mutta sen verran mittaepätarkat peltitlestit ja lasit olivat, että listoilla täytyi puutteet korjata. Nykypäivänä Amerikan-Joe tekee paljon sellaisia muutoksia, jossa lasien aukkoja pienennetään pellillä jotta tarvikelasit saadaan istumaan ilman listoja. Mutta mitäs jos tehtäis ylikokolasit?

 

Kuttilaan olin jo yhteyksissä ja sieltä näytettiin vihreään valo (lasia), eli muotit molempiin on ja ylikoko onnistuu. Nyt vain tarvitaan paperiset kaavat, joiden mukaan lasit leikataan. Mulla itsellä ei ole minkäänlaista tuulilasia tällä hetkellä eli apuja tarvitaan. Olisko täällä halukkaita lähtemään mukaan tällaiseen projektiin? Tai vastaavasti onko kellään nurkissa suht ehjää mutta liikenteeseen kelpaamatonta tuulilasia josta voisi luopua tai lainata?

Link to post
Share on other sites

Saattaapi aihe kiinnostaa ja nuo lasit nurkasta löytyy, onko käsitystä hinta tasosta?

En oo lasia sovittanut joten kysyn paljonko sen pitäisi olla ylikoossa?  :o

 

Link to post
Share on other sites

Lasit maksaa 300€ kappale. En pidä pahana, lähinnä naurettavan halpana, kun vertaa meidän käyttisten lasien hintoihin.

 

Käynpä tänään illalla katsomassa assembly manuaalista nuo reunaetäisyydet. Reunaetäisyydet - Liimalasin reunakumi on sitten se kuinka paljon alkuperäistä isompia lasien tulisi olla. Mutu on, että n. 10 -12 mm per sivu pois lukien tuulilasin alareuna johon lista on jätettävä tai tehtävä joku eksoottisempi ratkaisu.

 

Link to post
Share on other sites

Samaa ittekkin mietinyt, että tilais kuttilasta isommat lasit niin ei tarvitsisi kuin nostaa korin ulkopintaan. Mullakaan ei ole tuulilasia, eikä asia ole hetkeen ajankohtainenkaan. Mä aattelin listat kuitenkin jättää pois ja amerikan lasit on aika kalliita.

Link to post
Share on other sites

Ei löytynyt assy manuaalista ja Fisherin manuaalissa äkkivilkaisulla oli vain tällainen kuvassa oleva yleinen ohje. Eli täytyy vain tehdä paperimallit minkämoiset lasit tarttee leikata.

 

Näyttää olevan Ankkalinnassa ylikokolasit n. 600 / kpl. ei nekään hirmu kalliita mutta jos heillä vakiolasi maksaa n. 150 / kpl, niin onhan tuossa lisömitoille hintaa..

CaptureFisher.JPG.2fe192e9ae964f7b19022408a6a9318f.JPG

Link to post
Share on other sites
  • 1 year later...

Vettä on joessa virrannut jne. Mut palataan tähän aiheeseen kun otin tuon tuulilasin nurkasta ja laitoin keulalle.

Toi lasi ja aukko on kyllä ihan mitä sattuu m-. Näyttäis äkkiä mitattuna tolppiin pystyyn alas 10mm ja ylös 15mm

ylälaita reunasta 100mm, lisää 5mm keskeltä 7-8 mm enkä kyllä ole vakuuttunut et tulee priimaa. Olis pitäny tehdä Amerikan malliin ja tehdä aukko joka istuu lasiin.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...