Jump to content

Ikkunan automaattinen avaus?


Recommended Posts

Onko ketään kehitellyt sellaista systeemiä joka laskisi ikkunan parisenttä alas kun oven avaa, nostaa ikkunan kiinni kun ovi sulkeutuu?

Ainaski 5gen on sellainen.Voisko apinoida siitä?
Link to post
Share on other sites

Tuo olis tosi hyvä kun ovi menis paljon helpommin kiinni.

5gen on melko varmasti ovessa oma ohjainboxi joka hoitaa tuon niinkuin kaikissa karmittomissa nykyautoissa.

Tyhjästä rakentaminen ei ole aivan yksinkertaista... Vaatii jonkinlaisen ohjaus-logiikan tai ämpärillisen mikrokytkimiä ja releitä...

 

 

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

5 Gen Camarossa käsky ikkunan raottamiselle tulee ihan oven lukon salvan asennosta, toki tietokonekin liittyy piireihin kuten nykyään lähes kaikissa ohjauspiireissä. Helppo testata kun avaa oven ja kääntää esim. ruuvimeisselillä salvan kiinni-asentoon. Ensimmäisessä naksauksessa (ovi raollaan) ei vielä tapahdu mitään mutta toisella salvan naksauksella (ovi kiinni) lasi nousee ylös, ja aukipäin sitten toiseen suuntaan.

 

3 Gen autoissa varsinainen ongelma on ilman poistoaukkojen puutteellinen koko/ puute. Ikkunoiden ollessa ylhäällä ja ovea suljettaessa kajuuttaan tulee niin kova ilman paine ettei ovi tahdo sulkeutua. Helppo todeta kun avaa sivuikkunan tai takaluukun ja sitten sulkee oven, menee melkein itsestään kiinni. 4 gen, 5 gen ja 4 gen Corvettessa en ole tuota paineilmiötä havainnut. Kyllä tuota ongelmaa voi petrata kun kehittelee peräkonttiin/ B- pilariin (ja verhoilun läpi) paremmin hengittävät ilmanpoistoaukot.

 

Täällä pohjoisessa joka talvi on -30 pakkasia ja lauhemmallakin tuo ylös/alas runkkaava ikkuna on vihulainen, koska ikkuna jäätyy alareunasta tiivisteeseen kiinni ja lasi ei liiku kun avaat oven. Ainoa toimiva pelastus on 1200 w sisätilanlämmitin jota hehkuttaa aina ennen lähtöä, silloin toimii myös ikkunat. Talviajoa ajatellen mielestäni 4 gen on parempi. Tosin 4 gen ongelma talvella oli ylikuumeneminen, kesällä ei. Auraamaton tie, madallettu alusta ja ilmanohjain keräsi tuulitunnelin täyteen lunta ja lämmöt lähti nousuun, silloin pitää olla tarkkana ja sulattaa välillä syyläri. Tällaisia kokemuksia 3, 4 ja 5 gen talviautoilusta 14 v ajalta.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...