Jump to content

Varoitusvalot


KKOSKINEN
 Share

Recommended Posts

Pontiac-90 TPI kyseesä. Mikään varaoitusvalo ei toimi. Ainoastaan vilkun markkerit ja pitkien merkkivalo toimii. Ei oo haitannut tähän asti mutta talveksi vois laittaa nuo kuntoon. Autossa oli irrallisena musta, vähän röökiaskia pienempi laatikko jossa 7 lattanapaa. Voisko liityä aiheeseen? Myöskään se kilikello ei soi.  Mulle tuli mieleen että SES on eliminoitu turvatyyny- tai muun vian takia.

Link to comment
Share on other sites

smokeybandit

En tiiä onko -90 mallin eri, mutta ainakin -87 mallissa se noin tupakki askin kokonen rasia ei vaikuta varoitus valoihin, korkeintaan ehkä turvavyön merkkivaloon, ja tietysti siihen summeri ääneen, jos on valot jääny päälle, tai starttaa ilman turvavyötä, tai jos avaimet on jäänyt virtalukkoon, niin summeri inisee, jos on rasia paikoillaan, jos on se rasia kyseessä, etten erehtynyt oo.

 

Se rasia tulee kiinni varmaan noissa -90-92 malleissa sulake rasian viereen/hujakoille, vanhemmissa kaasu polkimen ylöpuolelle, kick panel/potku muovi vaan edessä polvien yläpuolella ennenkuin käsiksi pääsee osaa asentelemaan. 

Nyt mie muistin että ei -92 mallissa ei se rasia vaikuta merkki valojen toimintaan, ne toimi normaalisti.

 

Joku voi olla nykinyt polttimot mittariston takaa pois, tai ne voi olla palanut, toki voi sulakkeet tarkistaa myös ennekuin jos lähtee mittaristoo irrottelemaan. 

 

Suht helppo on mittaristo irroittaa jos siihen hommaan lähtee, muovi osia vaan irroittelee sen verran kun tarvii, jos laiska on niin saattaa olla että kojetaulun päällistä ei tartte ehkä irroittaa.  

 

Mun vinkki on että ei laita tavis polttimoita, no kyl merkkivaloille laittaisin tavis 3 watin halogen, mutta mie laittaisin mittareille philips tai osram led polttimot, 

ja voi tuumata laittaako orkkis kumi tutit orkkis polttimoitten päältä led valojen päälle, ne on oranssin punaiset, ilman niitä mittariston valot on kirkkaat, tai jos laittaa esim. oranssit tai vaikka vihreät led polttimot, sit on mittariston valot vihreet, väri vaihtoehtoja on  monia.

 

Ainakin osramilla on yhtä polttimo mallia mikä toimii vaikka ois polttimo suin päin asennettu, monesti led polttimot ei toimi kuin tietyssä asennossa, ja se on turhauttavaa huomata sitten kun on mittaristo puoliksi jo kiinni, että osa polttimoista ei toimi, sit joutuu irroittaan mittariston uudestaan ja kiertään led polttimon eri lailla paikoilleen. Se mittaristo lähtee lopuksi muuten ihan vaan varovasti vetämällä ulos, sitten kun neljä ruuvia on irti mittaristosta, ja paikoilleen se tulee sitten ihan vaan varovasti painamalla, sit vaan virrat päälle ja tarkistaa että toimiiko ok, sit vaan lähtee ruuvaileen ruuveja ja muoveja takaisin, muistaakseni jotain 6 tai 7 millin ruuvin kantoja on kaikki osapuilleen, tai 6,5.

 

Airbag valo ei vaikuta SES valoon, oliks se muistaakseni "INFL. REST" valo mikä on turvatyynylle, jos ratti on vaihdettu tavis rattiin, niin sen polttimon voi jättää laittamatta, muuten se valo on vaan päällä koko ajan kun ajelee. 

Link to comment
Share on other sites

Mittarivalot toimii, varoitusvalot ei. En ymmärrä miks joku olis poistanut esim. öljynpaineen merkkivalon poltimon. Sulakkeet täytyy tarkistaa next.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...